Tratatul de la Trianon, baza juridică a funcționării Ungariei

Tratatul de la Trianon, din 4 iunie 1920, este actul de înființare a statul ungar. Statul vecin ființează astăzi pe baza acestui tratat, iar condamnarea lui nu înseamnă decât punerea în discuție a înseși existența statului ungar. Iluzia cu care trăiește astăzi puterea de la Budapesta, vorbind despre Ungaria celor 1000 de ani nu este decât o marotă politică, o propagandă pentru tendințele revizioniste.

Așa zisa Ungarie Mare a existat în vremurile medievale, ca apoi, în urma unei rupturi istorice, timp de 400 de ani , a fost pașalâc turcesc și teritoriu al imperiului habsburgic.

Un interviu cu academicianul Ion M Anghel, diplomat în cadrul MAE în vremea lui Ceașescu, martor al negocierii tratetelor de bază ale României de după al doilea război mondial. Acesta explică foarte clar că Tratatul de la Trianon este valabil și în zilele noastre și statuează relațiile Ungariei atât cu România, cât și cu celelalte state ale lumii.”Dar acest tratat este și cel mai important pentru România pentru că a desăvârșit întoarcerea Ardealului la țara mamă”.

Interviu: Costel Oprea

COprea

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.