Dragoste și politică, la Sibiu. Afacere de La Famiglia pentru administrația locală

 Dragoste și politică, la Sibiu. Afacere de La Famiglia pentru administrația locală

În județul lui Iohannis s-a creat un ”big” La Famiglia care controlează  administrația locală. Pentru alegerile din iunie se pregătește, din partea PNL,  un duo remarcabil:  doamna  Daniela Câmpean, președintele Consiliului Județean, pentru un nou mandat  la CJ și iubitul ei, Adrian Bibu, administrator public, pentru funcția de primar al municipiului Sibiu, scrie news-sibiu.ro. ( Citește AICI)

Doamna Câmpean s-a zbătut, mai întâi, ca protejatul ei să ajungă în fruntea organizației municipală, fără acordul, se pare, a liderului liberal,  Raluca Turcan, ca o trambulină politică pentru postul de primar. Liberalii sibieni consideră că acum este momentul unic  pentru partid, deoarece  se termină mandatul lui Iohannis la președinție, iar influențele lui și ale FDGR, sunt în continuă scădere.

Relațiile nepotrivite dintre Daniela și Adrian

Însă relațiile ”potrivite”  dintre Daniela și Adrian sunt nepotrivite pe plan administrativ și al Codului Penal.  Doamna Câmpean se plimbă cu mașina firmei familiei iubitului ei, în timp ce această societate câștigă unele contracte bănoase, cu CJ. În același timp stă cu chirie într-un apartament proprietate al aceleași firme.  Curat conflict de interese!

Potrivit turnulsfatului.ro, ”leasingul mașinii personale pe care o conduce Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, este plătit de firma administratorului județului, Adrian Bibu. Firmă din care acesta s-a retras după accederea în funcție, cedând-o fratelui său cu câteva luni înainte de contractarea leasingului. Societatea este asociată într-un proiect imobiliar ai cărui parteneri sunt, ambii, în relații contractuale cu administrația condusă de Cîmpean: de la construirea de case pentru orfani, la contracte de promovare și publicitate”.

În același timp, potrivit presei locale, președinta CJ Sibiu ar locui  într-un penthouse cu chirie preferențială, care aparține familiei unui om de afaceri aflat în relații contractuale, de mai multe milioane de euro cu județul Sibiu.

Societatea Promo Management SOAB Consulting SRL este o agenție de publicitate înființată în 2012, singurul asociat fiind  Adrian Bibu, candidatul PNL pentru Primăria Sibiu. Acest lucru  până la începutul lui 2021, când Daniela Cîmpean l-a ales administrator public al Consiliului Județean Sibiu. Atunci, Adrian Bibu a transferat toate părțile sociale și administrarea firmei pe numele fratelui său. Câteva luni mai târziu, în august 2021, Promo Management SOAB Consulting SRL semna contractul pentru achiziția unui autoturism Toyota RAV4 Hybrid, al cărui preț de pornire, în prezent, este de aproximativ 47.500 de euro.

Mașină și apartament

”Autoturismul pentru care ratele de leasing sunt și în prezent plătite din conturile Promo Management SOAB Consulting a fost cumpărat pentru Daniela Cîmpean. Atunci când nu se deplasează cu mașina Consiliului Județean, condusă de șoferul instituției, Cîmpean se urcă la volanul SUV-ului „alb platinum perlat”, care are și număr de înmatriculare preferențial: literele numărului sunt formate din inițialele prenumelui președintei și ale celor doi copii ai săi”, mai scrie turnulsfatului.ro.

Presa sibiană  mai scrie că: ”În primăvara anului 2021, la Registrul Comerțului este înființată firma The Lake Home SRL, cu scopul de a dezvolta un ansamblu imobiliar pe terenul recent achiziționat de asociați în apropierea Lacului lui Binder. Asociații firmei sunt doar persoane juridice: Expres Sib deține două treimi din părțile sociale, Promo Management SOAB Consulting are alte 22%, iar DMX Construction – 10%.

DMX Construction este antreprenorul general al proiectului imobiliar The Lake Home, unde deține teren și firma cu același nume, mai sus amintită (în cadrul aceluiași proiect, un alt dezvoltator a amenajat două imobile până în prezent)”.

La  sfârșitul anului 2022, DMX Construction intră pentru prima dată în relații contractuale cu bugetul județului administrat de Daniela Cîmpean: în urma unei licitații lansată în septembrie 2022 și la care DMX este unica firmă care depune ofertă, sunt încheiate două contracte cu o valoare de 3,5 milioane de lei, la care se adaugă TVA. Un contract pentru proiectarea și construirea unei case de tip familial pentru copiii din Centrul de plasament pentru copilul cu dizabilități Turnu Roșu și unul pentru construirea și proiectarea unui centru de zi de recuperare, în cadrul aceleiași instituții care oferă servicii pentru copiii cu dizabilități, separați temporar sau definitiv de părinții lor.

Două luni mai târziu, DMX Construction semnează un al treilea contract pentru proiectare și construirea unei alte case de tip familial, tot pentru copiii din centrul de la Turnu Roșu, în urma unei licitații la care a mai depus ofertă o asociere de firme din Cluj și Alba. 2,6 milioane de lei, la care se adaugă TVA, este valoarea acestui contract.

Contractele cu o valoare inițială de 6,1 milioane de lei au fost licitate de către și semnate cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, instituție aflată în subordinea CJ, în cadrul unui proiect coordonat de Consiliul Județean Sibiu. Potrivit datelor SICAP, în anul în care a participat la cele două proceduri derulate la Sibiu, DMX a mai câștigat o licitație lansată de administrația comunei Ucea, din județul Brașov. Acestea sunt singurele contracte care, până acum, apar pe SICAP ca fiind câștigate de către DMX Construction.

În ceea ce privește Expres Sib, societatea se află în relații contractuale cu administrația județului Sibiu din 2018, în special pentru servicii de publicitate și promovare. Același tip de servicii l-a prestat atât pentru Consiliul Județean (a fost agenția prin care CJ Sibiu a încheiat contractele cu presa locală), cât și cu instituții de cultură din subordinea administrației județene.

COprea

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.